Nagovor ravnateljice GES┼á Trbovlje regijskega sre─Źanja mladih raziskovalcev v Trbovljah

Dragi mladi raziskovalci, spoštovani mentorji, cenjeni ocenjevalci!

Vesela in po─Źa┼í─Źena sem, da je Zasavje postalo samostojna regija v sistemu tekmovanj mladih raziskovalcev Slovenije in da vas lahko nagovorim na prvem regijskem sre─Źanju. Da mladi ─Źutite pripadnost doma─Źemu okolju, izkazujejo tudi va┼íe raziskovalne naloge, ki v veliki meri obravnavajo lokalno tematiko. Zato sem prepri─Źana, da smo upravi─Źili na┼ío pobudo po samostojni regiji, ki so jo podrli tudi ┼żupani vseh treh zasavskih ob─Źin. Tudi na tem mestu se za njihovo podporo in sponzorstvo iskreno zahvaljujem.
Da na mladih svet stoji, je stara modrost. Prepri─Źana sem, da boste velik del tega plemenitega bremena prevzeli ravno vi, ki ste pripravljeni narediti nekaj ve─Ź, kot zahteva u─Źni na─Źrt. Va┼íe raziskovalne naloge so dokaz va┼íe vedo┼żeljnosti, va┼íih talentov in va┼íega zavedanja, da se je potrebno do odgovorov dokopati z lastnim trudom. Znanje, ki ste ga pri tem pridobili, predstavlja trdne temelje va┼íega napredka. Raziskovalno delo pomeni najvi┼íjo stopnjo uporabe pridobljenega znanja in je gonilo razvoja ─Źlove┼ítva. Verjamem, da bomo ─Źez nekaj let brali o va┼íih strokovnih raziskavah in takrat se bomo spomnili dana┼ínjega dne. Ponosni bomo, da ste kamen─Źek na svoji poti do uspeha dodali ravno danes, tu.
Vsem sodelujo─Źim raziskovalcem, mentorjem in ocenjevalcem se zahvaljujem za va┼í prispevek in vam ┼żelim ┼íe obilo veselja in uspehov na raziskovalnem podro─Źju

Jelena Keršnik, ravnateljica.